29Novembre2021

El Consell Comarcal del Pallars Jussà clausura deu abocadors d’enderrocs

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha clausurat deu abocadors municipals d’enderrocs i de restes procedents de la construcció al llarg de les actuacions realitzades des del juny fins al mes de desembre. Es tracta d’antics abocadors i petits punts d’abocament que han deixat d’utilitzar-se i on s’hi havien abocat runes, fustes, bidons o pneumàtics.

En concret, les actuacions s’han efectuat a l’antic abocador municipal de Talarn; l’antic abocador de Vilamolat i l’abocador de runes de Rodelló, ambdós al terme municipal de Castell de Mur; els abocadors de Pessonada, Hortoneda, Sant Martí de Canals i de la desembocadura del riu Serradell, al municipi de la Conca de Dalt; l’abocador de Sant Salvador de Toló, al terme de Gavet de la Conca; un punt d’abocament situat a la carretera de Manyanet i un altre localitzat entre Sant Joan de Vinyafrescal i Torallola, dins del municipi de la Pobla de Segur.

En les tasques de clausura d’aquests espais es du a terme la neteja manual del terreny i s’hi aporta terra per tal de sembrar-hi posteriorment una barreja de plantes herbàcies, que ha de permetre una millor recuperació paisatgística i ambiental d’aquests espais.

El projecte de recuperació i clausura dels abocadors suposa una inversió de 47.087,54 €, que es pot realitzar gràcies a la subvenció anual que atorga l’Agència de Residus de Catalunya.

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.