29Novembre2021

Jornada sobre la llei de Promoció de l’Autonomia Personal

El Consell Comarcal del Pallars Jussà organitza una jornada d’informació i formació de la nova regulació per a la Promoció de l’Autonomia Personal i l’atenció a les persones en situació de dependència

 

El pasat divendres dia 15 de febrer de 2008, el Consell Comarcal del Pallars Jussà va organitzar una jornada de treball dins el marc de la Llei 39/2006, de 14 de desembre de 2006, de Promoción de la Autonomía Personal y Atención a las personas en situación de dependencia (LAPAD). Aquesta és la llei que regula les condicions bàsiques de promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència mitjançant la creació del Sistema para la autonomia y atención a la dependencia (SAAD) en el qual col·laboren i participen l’Administració general de l’Estat, les comunitats autònomes i les administracions locals. La jornada de treball va estar dividida en dues parts. La primera va ser de caire informatiu i va tractar en general el marc normatiu i la implantació en el territori. La segona part de caire formatiu, específic per professionals socials. El Consell Comarcal del Pallars Jussà va formar part del projecte demostratiu de ProdeP durant els anys 2005-07, on hi van participar professionals de l’àmbit de la salut i serveis socials. Durant aquests temps es va realitzar una tasca d’identificació de les persones en situació de dependència, que ha permès realitzar un cribatge força acurat de les que podien ser reconegudes com a grans dependents i per tant, tenen com a dret acollir-se a les ajudes corresponents. Actualment el Consell Comarcal del Pallars Jussà té contractat un tècnic, Referent de ProdeP, d’àmbit supracomarcal, que facilita la informació i formació necessaria als gestors dels plans individuals d’atenció en tot l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran. Així com l’atenció a la comarca està realitzada per un tècnic gestor de casos.
Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.