Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

25Setembre2020

Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques en l’elaboració de productes càrnics a 11 joves

El director general de Joventut, Toni Reig, visita una de les pràctiques que els alumnes han dut a terme a l’empresa És Pallarès

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha visitat aquest matí l’empresa d’alimentació És Pallarès, a Tremp, on un total de 11 joves en situació d’atur hi ha dut a terme una de les pràctiques professionals que inclou el Projecte Fórmula Jove.

Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut en col•laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i nou empreses, està dirigit a joves de diferents orígens que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i que no han trobat feina.

L’objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d’altres, són a l’atur des de fa temps.

Els 11 joves, quatre nois i set noies, han cursat un total de 130 hores de teoria, a càrrec de professors de l’entitat social Reintegra i han realitzat classes pràctiques impartides per professionals de la comarca. Els continguts han inclòs el coneixement de l’entorn i la inserció laboral i la formació en un ofici com a auxiliar de carnisser i elaboració de productes càrnics. A més a més, s’han fet tutories individualitzades, en què s’han treballat temes com la conscienciació del propi perfil del jove, l’anàlisi de les seves competències i les opcions del participant per continuar formant-se i de recerca de feina.

La formació teòrica s’ha impartit a les antigues instal•lacions del consell comarcal, i s’ha centrat en l’emmagatzematge, expedició, acondicionament i elaboració de productes carnis, l’elaboració de curats i cuinats carnis, mesures d’higiene, la prevenció de riscos laborals i la incidència ambiental, entre d’altres.

La part final del curs comença avui amb la realització de 70 hores de pràctiques a nou empreses instal•lades a La Pobla de Segur, Tremp i Isona. Les empreses que participen al projecte són: Ecològica del Pirineu, Carns Bastús, Carnisseria Bellera, Cal Tomàs – Llania, Cansaladeria Prió, És Pallarès, Xolís del Pallars, Carnisseria Monsó i Carnisseria Castillo.

D’aquesta manera, el Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Toni Reig durant la visita, “l projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col•lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual”.

Per la seva part el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach ha agraït a les 9 empreses que participen en el projecte la seva implicació, destacant que “sense la seva dedicació l’èxit del projecte i d’aquells que hi participen no hauria estat possible” Ubach també ha destacat que si bé és difícil donar ocupació a aquells que ho necessiten, sí que es possible donar-los mitjans per entrar en el món laboral.

Més projectes a Lleida

A la demarcació de Lleida, la DGJ també té previst iniciar aquest any la realització d’una altra edició del programa Fórmula Jove a la comarca de les Garrigues, concretament en l’àmbit de la restauració i el turisme, per a un total de quinze joves.

El 2013 es van dur a terme dues edicions del programa Fórmula Jove, a l’Alt Urgell (auxiliar en comerç i turisme amb especialitat d’anglès i TIC) i a Tàrrega (auxiliar de perruqueria). En aquesta mateixa localitat també es va realitzar el programa l’any 2012, concretament en la realització de comerç i màrqueting. El Fórmula Jove també es va fer a Lleida el mateix any en col•laboració amb l’associació Prosec, en el qual els joves es van formar en l’àmbit de l’animació sociocultural.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.