Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

25Setembre2020

El Pallars Jussà participa en la prova pilot del sistema europeu d’indicadors turístics

És l’única destinació de la demarcació de Lleida i una de les cinc de tot Catalunya

El Sistema Europeu d’Indicadors Turístics (ETIS) és un procés per gestionar, monitoritzar i augmentar la sostenibilitat de les destinacions turístiques europees, impulsat per la Direcció General d’Industria i Empresa de la Comissió Europea.

D’abril a desembre de 2014 s’està duent a terme la segona fase de proves pilot per a la implementació dels ETIS, en la qual s’han seleccionat 110 destinacions, 5 de les quals són catalanes: la comarca del Pallars Jussà, els municipis de Torroella de Montgrí-L’Estartit i de Llançà, la ciutat de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

El procés d’implementació ETIS té una durada de 9 mesos i és bastant complex, doncs en la primera fase de les proves pilot només 26 de les 104 destinacions van portar a terme tot el procés.

El Sistema consta de 27 indicadors bàsics i 40 d’opcionals estructurats en quatre grans grups: gestió de la destinació, impacte econòmic, impacte social i cultural, i impacte mediambiental. Per tal de recollir tots els indicadors cal la col•laboració de tots els agents turístics de la destinació, essent fonamental el treball conjunt dels sectors públic i privat.

La sostenibilitat és una prioritat de les directius de turisme de la Comissió Europea, doncs està lligada a la competitivitat i a la millora de les experiències que viuen a les destinacions tant els turistes com els residents.

Podeu descarregar el manual des d'aquest enllaç

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.