Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

12Agost2020

L’alcaldessa de Santiago de Xile recupera els origens pallaresos de la seva família

L’alcaldessa de Santiago de Xile, ha fet una visita als seus orígens pallaresos aquest cap de setmana. Carolina Tohá, alcaldessa de Santiago de Xile des de 2012, és neta d’un immigrant originari del poble de Suterranya, localitat del municipi de Tremp, on encara s’hi troba la casa mare de la família Tohá.

Carolina Tohá és neta de José Tohá Soldavilla, nascut al poble de Suterranya i filla de José Tohá González, ministre amb Salvador Allende i assassinat per la dictadura de Pinochet.

Carolina Tohá va aterrar aquest cap de setmana a Barcelona i només posar els peus a terres catalanes es va encaminar direcció el Pallars Jussà on va visitar el poble de Suterranya i la casa de la seva família, on no havia  tornat des de 1982. Tohà també va visitar Tremp on es va entrevistar amb el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach. Segons va indicar Ubach, durant la conversa l’alcaldessa de Santiago de Xile es va interessar per diferents temes de política local i per conèixer els diferents sectors econòmics de la comarca, alhora que va mostrar força interès pel procés Català.
Carolina Tohá va passar les seves primeres hores a Catalunya endinsant-se en el seu passat familiar per continuar viatge de nou cap a Barcelona on romandrà uns dies de visita.
La vocació política de Tohá, que també ha estat diputada al parlament xilè durant dues legislatures, li ve del seu pare José Tohá González, periodista i polític xilè que va esdevenir ministre d’Interior i de Defensa durant el govern de Salvador Allende i que va morir assassinat el 1974, durant els inicis de la dictadura militar d’Augusto Pinochet. Aquesta circumstància va fer que la família Tohá hagués d’exiliar-se a Mèxic fins el 1979.
L’avi de la família, José Tohá Soldavilla va sortir de Suterranya a la recerca d’un futur millor en direcció a Argentina. Més tard es va traslladar a Xile on es va establir finalment la seva família.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.