Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

12Agost2020

El Consell Comarcal del Pallars Jussà estudia les potencialitats del futur Parc Natural del Montsec

El Consell Comarcal del Pallars Jussà elaborarà un estudi sobre els diferents efectes que pot suposar per al territori la declaració com a Parc Natural del Montsec. El consell ha exposat aquesta iniciativa a la directora General de Polítiques Ambientals en el transcurs d’una visita celebrada avui dimarts al municipi de Sant Esteve de la Sarga.
Aquesta acció, que està subvencionada pel departament d’Empresa i Ocupació en el marc del programa “Treball a les 7 comarques”, pretén conèixer en profunditat les oportunitats que pot generar la declaració del Montsec en les estratègies de dinamització socioeconòmica del territori i en la creació de noves oportunitats d’ocupació.

Joan Ubach, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha explicat que “cal disposar de models de referència sobre l’impacte socioeconòmic que genera la declaració de Parc Natural sobre un territori partint de l’experiència d’altres espais i construir aquest nou escenari conjuntament amb el habitants de la zona”.
L’estudi, que es durà a terme en coordinació amb els ajuntaments de la zona així com amb representants de sectors com el turístic i l’agrícola i ramader,  pretén identificar els diferents tipus de serveis que requereixen les persones que practiquen el turisme de natura o l’ecoturisme en aquests espais i per tant, quin tipus d’empreses cal potenciar per cobrir les necessitats d’aquests visitants.
El Consell del Jussà vol que l’estudi integri exemples de bones pràctiques d’altres territoris que serveixin com a model per crear una estructura econòmica al voltant del Parc Nautal sostenible i alhora beneficiosa per sectors com l’agroalimentari i el turístic que hauran d’adaptar el seu producte a aquesta nova situació.
L’estudi també incorporarà models que ja han estat desenvolupats en altres espais relacionats amb els processos de planificació dels usos dels Parcs Naturals, que permetin compatibilitzar la conservació i desenvolupament intern.
D’altra banda, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha traslladat a la Generalitat el seu posicionament contrari a la construcció de la presa de Montrebei, una postura oposada a la que va manifestar l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, en el marc de la jordana sobre Patrimoni i Paisatge, en que va afirmar que “Si Terradets, amb la presa que hi ha actualment, ja és un espai d’interès natural reconegut per la Unió europea, perquè a Montrebei li ha de perjudicar que s’hi faci una presa com planteja Endesa?”. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, en canvi, considera que la construcció d’una presa a Monrebei pot perjudicar greument l’ecosistema tal com el coneixem actualment.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.