Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

12Agost2020

El casal Pare Manyanet s’integra al projecte turístic i cultural del Pallars Jussà

El Casal Pare Manyanet de Tremp ha passat a formar part del projecte de divulgació turística de la comarca, coordinat per la oficina de Turisme. En aquest edifici va néixer Sant Josep Manyanet, inspirador del temple de la Sagrada Família de Barcelona i fundador de la congregació del mateix nom.

El Secretari General de la congregació Fills de la Sagrada Família, Josep M. Blanquet, ha signat un conveni amb el Consell Comarcal en què s’ha formalitzat la cessió d’ús de l’edifici per tal de potenciar l’aprofitament d’aquest element del patrimoni històric-cultural com a recurs turístic i a la vegada aconseguir promoure la conservació i protecció d’aquest.

L’equipament estarà obert properament de dilluns a dissabte al matí i dissabte a la tarda.

La casa on va néixer Josep Manyanet el 1833, és actualment un espai museístic distribuït en cinc plantes, que es troba al vell mig del centre històric de Tremp, on es poden conèixer els orígens i la història del Sant alhora que compta amb una part dedicada a donar a conèixer les formes de vida del segle XIX en un entorn rural com el de la Conca de Tremp.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Joan Ubach, “el Casal Pare Manyanet és un bon mirall tan de l’obra del Sant, com de la vida rural del segle XIX, que actualment es troba poc valorat i poc difós” i considera que aquest conveni “permetrà la divulgació d’aquest espai històric tan valuós”.

Des de l’oficina de turisme s’ofereixen visites guiades que comencen  a l’Epicentre, el nou centre de visitants del Pallars Jussà, ubicat sobre els terrenys on l’any 1864 es construí el col·legi de Sant Josep, fundat pel Pare Manyanet, la primera de les moltes escoles que va crear arreu del mon. El recorregut continua pel centre històric de Tremp observant  les torres de defensa de l’època medieval i la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors, per acabar al Casal Pare Manyanet.

El proper 14 de maig, coincidint amb el dia del patró de Tremp, Sant Bonifaci, des de la congregació s’oferirà una jornada de portes obertes al Casal Pare Manyanet per tal donar a conèixer la seva exposició permanent.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.