Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

06Juliol2020

13 persones han participat en el programa “treball i formació”

El programa “Treball i formació” promogut pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, ha permès a 13 persones en situació de desocupació accedir a una formació professionalitzadora per millorar la seva ocupabilitat. A més de la part formativa, el projecte ha inclòs la contractació per part del Consell Comarcal d’aquestes persones durant 6 mesos per dur a terme tasques relacionades amb la seva formació en àmbits com l’adequació d’espais naturals, manteniment i conservació d’equipaments públics, neteja de senders, conques fluvials i àrees urbanes i periurbanes o reparacions de les infraestructures municipals, entre altres.

Aquests treballadors contractats pel Consell, han dut a terme les seves tasques laborals en un total de 12 ajuntaments que han participat en el programa i que aprofiten aquesta iniciativa per executar actuacions de manteniment i conservació en el seu municipi que d’altra manera no podrien contractar.

Durant l’etapa laboral aquests treballadors han fet feines com el manteniment del consultori mèdic i del molí de l’oli de Llimiana, han fet obres de millora en l’accessibilitat de l’Hospital Comarcal del Pallars Jussà a Tremp, a l’hivern han participat en les feines de neteja de la neu dels carrers d’alguns nuclis de la Torre de Capdella o han atès persones grans que viuen en masies aïllades del municipi de Sarroca de Bellera, entre moltes altres tasques.

Aquest és el segon cop que el Consell Comarcal del Pallars Jussà participa en aquest programa que en la primera edició hi van participar un total de 26 persones.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, “esperem haver acomplert amb l’objectiu principal del programa que és el de millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones perquè puguin integrar-se de nou en el món laboral amb millors garanties”.

Actualment al Pallars Jussà hi ha unes 300 persones de més de 30 anys que es troben en situació de desocupació i que han exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi, requisits que complien els treballadors que han participat en el programa “Treball i formació”.
Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.