28Octubre2021

Firapam 2011 - 9ª trobada de plantes aromàtiques i medicinals al Pallars Jussà

  
Firapam 2011 Del 24 al 26 de juny, el Consell Comarcal del Pallars Jussà organitza la novena edició de Firapam, Trobada de Plantes Aromàtiques i Medicinals. Pallars Jussà, en la que es vol incidir en l’ús de les plantes en l’art, de la mà de l’artista Gemma Molera.

 

 

 

 

L’entorn natural de la comarca del Pallars Jussà fa possible el creixement d’una gran varietat de plantes aromàtiques que, tradicionalment, s’han usat amb finalitat artística: en l’elaboració de quadres amb flor seca, bossetes aromàtiques per a armaris, rams de flor seca o fresca, etc.. N’hi ha que tenen propietats medicinals i se’n fan remeis casolans, per tal de combatre determinades malalties o com a complement de la medicina tradicional. Alhora, algunes d’aquestes plantes s’utilitzen en la gastronomia pallaresa com a condiment i guarniment de diferents plats, així com en infusions i licors, com la ratafia.

L’objectiu de la trobada és fomentar el coneixement d’aquesta part de la cultura tradicional, recuperant i donant a conèixer els múltiples usos de les plantes aromàtiques i medicinals de les nostres contrades.

 

 

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 24 de juny

 

19.00 h Inauguració de l’exposició FLORA PALLARESA, UNA VISIÓ PARTICULAR, basada en obres sobre plantes aromàtiques i medicinals.
Amb la presència de l’artista Gemma Molera i la comissaria Rosa Maria Subirana

Fitxa tècnica:

Del del 25 de juny al 30 de juliol de 2011
Museu Comarcal de Ciències Naturals

Horari:
De dilluns a divendres, d’11 a 13 h
Divendres de 18 a 20 h
Dissabtes, de 18 a 20.30 h
Diumenges, de 12 a 14 h

Més informació:
LOLITA RIBERA ART+BCN
Rosa Subirana
93 2658138// 680214024
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 

Dissabte 25 de juny

De 16:00 a 18:30 h

L'ART DE LES FLORS DEL VENT

Taller de gravat amb l'objectiu de crear un LLIBRE D'ARTISTA on les plantes medicinals i les flors característiques de la comarca hi seran presents a partir de l'observació, del dibuix al natural, la fotografia i el collage.

Professora: Gemma Molera
Assistent: Rosa Subirana
Dirigit a públic adult
Preu: 8€. Inscripció prèvia.
Lloc: Laboratori del Museu Comarcal de Ciències Naturals.

19.00 h Conferència

Presentació del Projecte HERBAM: Memòria Mediterrània de l’ús de les Herbes, a càrrec de l’Eva Moré, investigadora del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Lloc: Auditori del Museu Comarcal de Ciències Naturals.

Posterior degustació de cuina pallaresa elaborada amb plantes aromàtiques. Col•laboren: Hotel Segle XX, Bar Restaurant Cal Borrell, Hostal Restaurant Buenos Aires, Hotel Terradets, Restaurant Gab’s, Forn de pa Ribera, Distribuïdor Ramiro Feliu, Cellers Vila Corona.

Diumenge 26 de juny

De 11 a 13:30 h

 

PETITS GRANS ARTISTES ESTAMPANT FLORS

Taller de gravat on s'experimentarà una sèrie de possibilitats creatives d'aquesta tècnica, realitzant monotips i proves fantasma amb plantes i tintes de colors, per crear un objecte d'art que us sorprendrà.

Professora: Gemma Molera
Assistent: Rosa Subirana
Dirigit a públic infantil
Activitat gratuita. Inscripció prèvia.
Lloc: Laboratori del Museu Comarcal de Ciències Naturals

Durant els tallers coneixerem de la mà de l'artista, la seva exposició basada en les plantes del Pallars.
La nostra invitada serà la Pulsatil.la rubra, planta de les nostres contrades que hem de conèixer per poder-la protegir.

Nota: Amb els treballs que sorgeixin d'aquestes activitats es farà una selecció que s'exposarà conjuntament amb els monotips i llibres d'artista de Gemma Molera a la Sala d'exposicions del Museu Comarcal.

 

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.