04Desembre2021

Campanya per a promoure el reciclatge entre els escolars del Pallars Jussà

CAMPANYA PER A PROMOURE EL RECICLATGE ENTRE ELS ESCOLARS DEL PALLARS JUSSÀ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat una campanya de sensibilització per la recollida selectiva entre els escolars de la comarca per tal d’incrementar les xifres de reciclatge entre les famílies.

En els propers dies, els prop de 2.000 nens i nenes i joves dels centres d’infantil, primària i secundària de tota la comarca rebran de mans dels tècnics del Consell Comarcal un díptic informatiu així com un “boc’n rol” amb el qual podran embolicar el seu esmorzar o el berenar en substitució de materials de difícil reciclatge com el paper d’alumini, el paper o el plàstic. A més de distribuir aquest material entre els escolars, els tècnics també els donaran una xerrada informativa sobre les nocions bàsiques per poder fer un bon reciclatge dels objectes i materials que utilitzen en el seu dia a dia així com la millor forma de fer-ho a casa amb la família.

El Pallars Jussà té un índex del 40,7% de recollida per separat de materials com el paper els envasos, la matèria orgànica o el vidre una xifra que està per sobre de la mitjana catalana, alhora que aquesta comarca genera 1’29 kilos de residus per dia, molt per sota del 1’57kg que de mitjana genera cada català cada dia. Malgrat això, des del Consell es considera que el nivell d’eficiència de la recollida selectiva encara pot millorar a partir de la conscienciació dels joves i dels més petits de la casa, que acostumen a transmetre aquestes inquietuds a les seves famílies.

Segons indica el president del Consell Comarcal, Joan Ubach, “malgrat que el Pallars Jussà és una comarca molt compromesa amb el reciclatge, cal no abaixar la guàrdia i promoure entre els més joves conductes respectuoses amb el medi que ens ajuden reutilitzar materials que d’altra manera agreujarien l’impacte dels residus que van a parar a la natura”.

Paral·lelament a aquesta campanya informativa entre els més joves, el Consell també distribuirà díptics informatius entre la població en general a través dels ajuntaments, els centres sanitaris o els casals d’avis entre altres equipaments públics de la comarca. Per tal d’arribar al màxim de població, s’han editat díptics en 6 idiomes diferents com el búlgar, l’àrab, el romanès i l’anglès a més del català i el castellà.

La campanya també vol contribuir a l’augment de l’ús de les deixalleries que gestiona el Consell a Tremp, la Pobla i Isona, com a alternativa còmoda i gratuïta per desfer-nos de materials recuperables o bé problemàtics per al medi.
Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.