04Desembre2021

El President de la Diputació Joan Reñé visita el Consell Comarcal del Pallars Jussà

El President de la Diputació es compromet a finançar el manteniment de camins municipals d’accés a nuclis

El President de la Diputació es compromet a finançar el manteniment de camins municipals d’accés a nuclis.

El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va visitar el 10 de maig el Consell Comarcal del Pallars Jussà on es va comprometre davant del Consell d’Alcaldes a incloure el manteniment dels camins municipals d’accés a nuclis habitats en la partida pressupostària corresponent a la millora i manteniment de les vies de titularitat de la Diputació.

Aquesta és una de les reivindicacions que li van fet arribar de forma unànime el President del Consell Comarcal, Joan Ubach, així com els alcaldes de la comarca, davant la impossibilitat dels municipis de mantenir correctament els prop de 500 quilòmetres de camins municipals amb què compta el Pallars Jussà.

Segons Reñé “aquest és un greuge que pateixen la major part de municipis del Pirineu donat que aquests camins són en moltes ocasions la única via d’accés als nuclis”.

Per la seva banda, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, va valorar molt positivament aquesta iniciativa ja què considera que “molts d’aquests camins s’estan deteriorat dia a dia amb les pluges, els despreniments, etc, i algunes s’estan convertint en perilloses per al trànsit”.

D’altra banda, Reñé va qualificar de “disbauxa” la idea d’eliminar els municipis petits i va valorar aquesta proposta com a “incomprensiva i plantejada des del més absolut desconeixement”. Per Reñé, el Pallars Jussà ja va ser fa dècades exemple de concentració de municipis i considera que aquesta eliminació de les entitats jurídiques territorials enlloc d’aportar solucions el que provoca són tensions.

Per la seva part, el President del Consell Comarcal, Joan Ubach, va coincidir amb la postura de Reñé, alhora que la va enllaçar amb la polèmica que fa uns mesos posava en dubte la utilitat dels Consells Comarcals, unes institucions que segons Ubach “són bàsiques per dotar de serveis com el transport escolar, els serveis socials o la recollida d’escombraries, entre altres, als nuclis petits que no tenen capacitat per assumir-ho per si mateixos”.

 

10 de maig de 2012

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.