04Desembre2021

Analitzen un pla pilot d’atenció a persones grans a través de teleassistència integral

Analitzen un pla pilot d’atenció a persones grans a través de teleassistència integral

Aquest pla es va iniciar el 2010 a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà

Un centenar de professionals del sector de l’atenció social i del sanitari, membres d’entitats de gent gran així com representants polítics de les àrees socials de diversos municipis i comarques van assistir el passat 16 de maig a una Taula de treball, celebrada a l’Espai d’Atenció Turística de Talarn, on es va analitzar la posada en funcionament l’any 2010 d’un model d’atenció social dissenyat en funció de característiques específiques de les zones rurals i de muntanya com són la baixa densitat de població, les dificultats de comunicació, l’orografia adversa o el sobreenvelliment de la població.

Per superar aquests elements, que en moltes ocasions dificulten la prestació de determinats serveis assistencials, s’ha combinat l’atenció domiciliària personal i l’aplicació d’elements de domòtica que permeten que persones grans amb dificultats puguin viure de forma autònoma. Aquest tipus de teleassistència integral inclou elements com els polsadors d’emergència que van connectats a una central d’alarma així com diferents tipus de sensors de moviment, de obertura de portes o de detecció que fums instal·lats als domicilis i que detecten l’activitat diària de les persones que estan sota control i que donen l’avís en cas de detectar qualsevol alteració d’aquesta activitat.

Durant la jornada es va fer una valoració de les experiències pilot que ja estan en funcionament així com la futura implementació d’altres. També es va consolidar una taula de treball conjunt dels professionals de les tres comarques implicades en el projecte per tal d’optimitzar l’aplicació futura d’aquest servei.

 

16 de maig de 2012

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.