03Desembre2021

El Pallars Jussà signa un conveni amb la Direcció General de Joventut

El Pallars Jussà signa un conveni amb la Direcció General de Joventut

El Pallars Jussà signa un conveni amb la Direcció General de Joventut per enfortir les polítiques comarcals en aquesta matèria

El Director General de Joventut, Antoni Reig i Casassas, juntament amb el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach han presentat el conveni signat entre aquestes dues administracions per tal de garantir la continuïtat del Servei Comarcal de Joventut.

 

Des d’aquest servei es promouen polítiques per a l’emancipació dels joves i D’altra banda, aquest conveni, que té una dotació de 32.789 €, també preveu que el Consell Comarcal vetllí per a l’acompliment de la normativa sobre matèria d’activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. Per l’altra, significarà mantenir també la delegació de competències pel que fa a instal·lacions juvenils (cases de colònies, albergs de joventut, granges escola, aules de natura o campaments juvenils). Donat que el consells comarcals són els encarregats de gestionar el registre i inspeccionar les instal·lacions juvenils d’acord amb la normativa vigent.

la seva participació en la vida activa de la comarca, alhora que es treballa per a la integració dels diferents municipis de la comarca en el desenvolupament de polítiques de joventut. En aquest sentit, actualment ja són 7 els municipis del Pallars Jussà que estan elaborant Plans Locals de Joventut propis, 6 dels quals ho fan amb el suport del Servei Comarcal de Joventut a través del projecte “Dinamo” que dóna suport tècnic a aquests municipis alhora d’elaborar i desenvolupar les seves polítiques per a joves.

El Director General de Jovent, ha anunciat també que en els propers dies s’obrirà la convocatòria de subvenció perquè els Serveis Locals i Comarcals de Joventut, presentin els seus Plans d’Actuació en matèria de joventut.

Pel que fa al Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach compta amb el suport del Govern per tal de poder tirar endavant accions per fomentar l’emancipació dels joves a través de programes de la promoció de l’ocupació com el “Premi Jove Emprenedor/a”, així com actuacions adreçades a millorar aspectes de salut jove com el “Bus de la Festa” que prevé la sinistralitat de trànsit en els joves o d’educació en el lleure i participació amb programes de molta difusió com el la trobada de músics del Pallars Jussà anomenat “Festipallars” que enguany arriba a la seva cinquena edició.

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.