04Desembre2021

Festival del Romànic i Castells de Frontera (vuitena edició)

Festival del Romànic i Castells de Frontera (vuitena edició).

Arriba la vuitena edició del Festival del Romànic i Castells de Frontera amb novetats. Coorganitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, sota la direcció artística de Xavier Baulies, el certamen d’aquest any incorpora, al costat dels Castells de Mur i de Llordà, un nou espai protagonitzat per un lloc singular del romànic pallarès. El nou escenari serà l’església de Santa Maria de Llimiana del segle XI, una de les naus més grans de tot el romànic pirinenc. En aquest nou espai, que podrà ser rotatiu en futures edicions, està previst que hi puguin participar els grups musicals del Pallars.

Veure cartell

La programació del Festival, com cada any, intenta conjugar la qualitat amb l’originalitat de les propostes. Així, el concert de Llordà ens presentarà una primícia sonora d’orgue positiu i trompeta a càrrec de David Malet i Francisco Colomina, amb el programa: L’esplendor de la trompeta en el barroc. El segon concert al Castell de Mur voldrà captivar el públic amb un programa vocal modern i virtuós: Cants per a la llibertat: de l'espiritual negre al clàssic modern interpretat pel quartet vocal The Minstrels. I en el tercer concert a l’església de Llimiana l’Orfeó de Tremp ens oferirà un programa coral variat i atractiu: Policromia de sons estivals.

Les entrades tenen un preu de 5€ per concert i, per primer cop, hi haurà un servei d’autocar gratuït amb sortida i arribada a Tremp.

El Festival us convida a gaudir de la combinació de la bona música i dels escenaris més emblemàtics de la història del Pallars, una unió que potencia, sens dubte, la finor i la intensitat interpretativa.

Programa

CASTELL DE LLORDÀ
Diumenge dia 15 de juliol a les 20:00
David Malet (orgue positiu) i Francisco Colomina (trompeta)
L’esplendor de la trompeta en el barroc
Aquest serà el primer concert de trompeta i orgue al Castell de Llordà.
Podrem gaudir d’aquesta combinació sonora i de la majestuositat tímbrica dels dos instruments units.
Un programa original i únic per a orgue positiu i trompeta de música barroca basat en una selecció d’obres de Buxtehude, Bach, Haendel i Teleman entre altres.

CASTELL DE MUR
Diumenge dia 22 de juliol a les 22:00
The Minstrels
Cants per a la Llibertat: de l'Espiritual Negre al Clàssic Modern
La veu és l’instrument natural més prodigiós i versàtil al servei de l’emoció humana.
The Minstrels són un quartet de veus formades a l’entorn de l’Escolania de Montserrat que es van unir l’any 1997 i han pres el nom que originàriament van adquirir els trobadors medievals i que durant la segona meitat del segle XIX va servir per distingir les representacions teatrals amb elements o personatges de la cultura negra.
Ens presenten un programa d’espiritual negre i clàssics populars ple de virtuosisme vocal i passió interpretativa.

ESGLÉSIA DE LLIMIANA
Diumenge dia 29 de juliol a les 19:30
Orfeó de Tremp
Director: Jordi Sansa
Policromia de sons estivals
L’Orfeó de Tremp ens presenta una selecció eclèctica de música coral.
Un programa de cant coral de proximitat i d’estiu amb una confluència de gèneres i autors diversos.
Una bona ocasió per gaudir de l’acústica privilegiada de l’església de Santa Maria de Llimiana del segle XI, una de les naus més grans del romànic pirinenc.

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.