Les arts i el passaport Edunauta, principals eixos de l’oferta Jussaeducació

El món de les arts tindrà un paper rellevant dins la 20a edició del pla comarcal Jussaeducació que es presentarà al públic el proper 30 de novembre. La lectura, la fotografia, el cinema, la música, la dansa, la pintura o l’escriptura creativa seran algunes de les disciplines que es treballaran dins l’oferta del pla. L’objectiu és que l’alumnat de la comarca tingui accés a l’art contemporani i, sempre que es pugui, fent-ho de forma tan vivencial com sigui possible, així per exemple, es plantegen visites a exposicions de pintura amb el guiatge dels propis autors/es, entre moltes altres experiències.

Els Serveis Educatius del Pallars Jussà i el Consell Comarcal, impulsors del projecte, han revisat avui el conjunt de propostes que inclourà l’oferta formativa del Jussàeducació del curs acadèmic 2021-22. Entre elles s’hi troba també el Passaport Edunauta que tornarà a acompanyar els i les alumnes al llarg del curs. El del Pallars Jussà és l’únic consell comarcal que participa en aquesta iniciativa que va funcionar com a pla pilot el curs passat. Es tracta d’un passaport que els joves han d’anar omplint amb les diferents experiències educatives en les que participen majoritàriament fora de l’horari escolar.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha explicat que “Jussaeducació fomenta les eines transversals d’aprenentatge de l’alumnat a partir d’activitats innovadores i que posen en valor el territori. Aquestes activitats són gratuïtes o de baix cost perquè hi tinguin accés tots els nens i nenes de la comarca.

La previsió és que sigui un curs on, poc a poc, es torni a les dinàmiques prèvies a la pandèmia  per gaudir plenament amb iniciatives com teatre fòrum, descobertes del patrimoni natural i cultural de la comarca, teatre en anglès, jornades relacionades amb la recerca o l’emprenedoria i formacions a docents, entre altres.

Compartir contingut