21Mai2024

El Pallars Jussà aposta per donar una oportunitat laboral a una vintena de joves amb qualificació

Mitjançant el programa “Joves en pràctiques” finançat pel SOC, que té com a objectiu donar la seva primera experiència professional a persones joves amb formació acadèmica.

Aquesta és la sisena edició en què administracions i entitats del Jussà participen en aquest programa. Actualment 11 d’aquestes persones estan treballant en diferents ajuntaments de la comarca, 6 en entitats de caràcter social i 3 s’han incorporat al Consell Comarcal del Pallars Jussà (Serveis Socials, Secretaria i Medi Ambient)

A part de tractar-se d’un programa destinat a millorar l’ocupabilitat de les persones joves, el president del Consell Comarcal, Josep M. Mullol, considera que per una comarca com el Pallars Jussà, molt envellida i molts cops mancada d’oportunitats per al jovent, és una eina que permet a aquests joves arrelar-se al territori.

El Pallars Jussà és de les comarques pioneres en adherir-se a aquest programa i de les que han fet un major nombre de contractacions proporcionalment als habitants. En les 6 edicions un total de 89 joves del Pallars Jussà s’han beneficiat del programa “Joves en pràctiques”,  d’aquests molts han mantingut el seu lloc de treball més enllà dels 6 mesos que preveu el programa i aproximadament el 90% s’han quedat a viure a la comarca.

Aquest programa impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que compta amb el suport de l’Oficina de de Treball dels Pallars i està cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.