14Mai2024

Subvencions del programa de rehabilitació d’edificis d’habitatges i habitatges individuals de titularitat privada, per fomentar l’arrelament en entorns rurals de catalunya

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió de les Subvencions  en règim de concurrència pública no competitiva per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges i habitatges individuals de titularitat privada, per fomentar l’arrelament en entorns rurals de Catalunya.

Termini de Presentació

El termini de presentació de sol·licituds és del 17 d’abril a les 9h de 2024 fins al 28 de juny de 2024 a les 14h, ambdós inclosos.

A qui va dirigit

A persones físiques o jurídiques privades, que siguin propietàries i que assumeixin la rehabilitació d’edificis d’habitatges o habitatges individuals de titularitat privada que siguin la residència habitual i permanent o que portin més de dos anys buits situats a:

- Municipis de menys de 500 habitants del conjunt de Catalunya.

- Municipis de fins a 1000 habitants que formin part de les comarques de la Terra Alta, les Garrigues, el Ripollès, el Prioritat i la Ribera d’Ebre.

- Tots els municipis que formin part de la Vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, inclosos els nuclis agregats. No obstant, en queden exclosos els nuclis principals de les capitals de comarca (Vielha, el Pont de Suert, Sort, Tremp, la Seu d’Urgell i Puigcerdà).

 

Requisits dels edificis d’habitatges i dels habitatges individuals

 

No estaran inclosos els habitatges que tinguin per finalitat l’ús turístic i la segona residència.

No estaran inclosos les actuacions de rehabilitació que es duguin a terme en edificis d’habitatges o habitatges individuals amb certificat final d’obra posterior al 31 de desembre de 1999.

No estaran inclosos els edificis d’habitatges i els habitatges que ja estiguin llogats.

No estaran inclosos els edificis d’habitatges o habitatges individuals de titularitat pública.

- Els habitatges objecte de rehabilitació s’hauran de destinar a residència habitual i permanent durant un termini de 10 anys des de la concessió de la subvenció.

- Els habitatges buits (més de dos anys) es podran destinar a ús propi coma residència habitual i permanent, per a lloguer de familiars fins a segon grau de consanguinitat i lloguer públic (s’hauran d’inscriure a la Borsa d’habitatge)

- Si la rehabilitació es duu a terme en un edifici d’habitatges plurifamiliar o en un d’unifamiliar s’haurà de disposar, prèviament a la sol·licitud de l’IITE.

Si es rehabiliten habitatges de forma aïllada dins un edifici plurifamiliar, no caldrà que en disposin.

 

Import de la Subvenció

L’import màxim de la subvenció serà del 50% del pressupost protegible amb els següents límits:

- 20.000€ per habitatge ja destinat a residencia habitual i permanent en el moment de la presentació de la sol·licitud o habitatge buit destinat a ús propi o el lloguer de familiars.

- 40.000€ per habitatge per al cas d’habitatges buits

 

Actuacions subvencionables

- Els honoraris de redacció de projectes tècnics, bàsics i/o execució, de rehabilitació de l’edifici d’habitatges o habitatge individual.

- Les actuacions que contemplin la millora de l’eficiència energètica de l’edifici d’habitatges, sobre l’envolupant de l’edifici, com son la substitució de fusteries i/o la millora de l’eficiència de les instal·lacions, com la instal·lació de calderes més eficients, conjuntament amb la reparació de les deficiències relatives a l’estat de conservació de l’edifici d’habitatges, com són la rehabilitació de l’estructura horitzontal o vertical (ja sigui amb obres de reforç o de substitució dels seus elements) o les que puguin representar un risc per la seguretat i salubritat de les persones i les millores d’accessibilitat i seguretat d’utilització

- En general, totes aquelles obres que tinguin per objecte assolir el compliment dels requisits bàsics de seguretat, d’habitabilitat i de funcionalitat que han de satisfer els edificis d’habitatges i els habitatges individuals per protegir a llurs usuaris.

 

Com es pot tramitar

Telemàticament  accedint al següent  enllaç Accés Tràmit Mon Rural

Presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge situada al Consell Comarcal del Pallars Jussà.

 

Documentació

Podeu consultar la documentació a adjuntar a la vostra sol·licitud  

Documentació Mon Rural

Consultar les bases de la Resolució TER/1033/2024, de 27 de març i TES/1154/2024, de 05 d’abril.

 

Per a més informació

Podeu contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge situada al Consell Comarcal del Pallars Jussà al telèfon 973 650187 o a l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.